Srečno 2017

Spoštovani kolegice in kolegi, poslovni partnerji, prijatelji ter vsi, ki pomagate, in podpirate delo za boljše življenje invalidov!
Naj se vam v letu 2017 uresničijo želje. Naj bo leto polno uspehov na poslovnem in osebnem področju.
Veliko zdravja, sreče in veselja vam želi Spletna TV Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije!

Imagine, John Lennon, priredba pesmi ob Dnevu SZJ

V Sloveniji praznujemo 14. novembra Dan slovenskega znakovnega jezika. Kot prvi jezik ga uporablja okoli 1500 gluhih v Sloveniji. Od uradnega priznanja leta 2002 se postopoma uveljavlja na vseh družbenih področjih. Tema letošnjega praznovanja je dostopnost knjižnic osebam z okvaro sluha. Pozornost bo namenjena tudi priredbam in z njimi dostopnosti glasbe. Priredbo pesmi Imagine, Johna Lennona, je interpretirala v slovenski znakovni jezik Valerija Škof, v mednarodno kretnjo pa Jelena Bolšedonova, pod režijsko taktirko Lade Lištvanove.

Preobrazba življenjskega stila, od 30. septembra na Spletni TV

Serija oddaj Preobrazba življenjskega stila bo obsegala 15 epizod, v njih pa bosta naša novinarja Andrej in Valerija stopila na zahtevno pot preobrazbe. Telesa, počutja in življenjskega stila! Trenirala bosta pod budnim očesom trenerja z 20-letnimi izkušnjami, Eda Žalarja. Naša junaka se bosta pred vašimi očmi spoprijemala s težavami, ki jih prinaša nov način življenja, spremljali ju boste na poti napora, veselja, celo obupa in se z njima veselili ob prvih vidnih rezultatih. V oddaji boste slišali prehranjevalne nasvete priznanih zdravnikov, o motivaciji bo spregovoril znan športni psiholog, prisluhnili pa bomo lahko tudi Emanuelovi zgodbi, ki je s trdno voljo shujšal več kot 50 kg. Priklopite se na Spletno TV 30. septembra in spremenite življenjski stil tudi vi!

Paraolimpijec Darko Đurič

Poletne olimpijske igre 2016 bodo potekale v Riu de Janeiru, Brazilija od 5. avgusta do 26. avgusta 2016. To bodo prve olimpijske igre v Južni Ameriki. Isti organizacijski odbor bo v Riu izvedel še poletne paraolimpijske igre, ki bodo potekale od 7. do 18. septembra 2016. Prvič v zgodovini slovenskega paraolimpizma se naše športnice in športniki srečujejo z novo vrsto marketinškega pristopa. Zveza za šport invalidov Paraolimpijski komite (ZSIS-POK) je v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Bruketa&Žinić OM pripravila medijsko kampanjo, v kateri širši slovenski javnosti predstavljajo želje in ambicije naših vrhunskih paraolimpijskih športnikov. Junakinje in junaki kampanje so Lena Gabršček (odbojka sede), Natalie Finkšt (boccia), Darko Đurić (plavanje), Alen Kobilica (kolesarjenje) in Primož Jeralič (kolesarjenje).

Paraolimpijec Primož Jeralič

Paraolimpijec Alen Kobilica

Poletne olimpijske igre 2016 bodo potekale v Riu de Janeiru, Brazilija od 5. avgusta do 26. avgusta 2016. To bodo prve olimpijske igre v Južni Ameriki. Isti organizacijski odbor bo v Riu izvedel še poletne paraolimpijske igre, ki bodo potekale od 7. do 18. septembra 2016. »Ovire so v glavi. Telo ne pozna meja.« To je glavno sporočilo medijske kampanje ozaveščanja o pomenu paraolimpijskega športa. O tem govorijo spoti, v katerih nastopajo junakinje in junaki kampanje: odbojkarica Lena Gabršček, igralka boccie Natalie Finkšt, plavalec Darko Đurić ter kolesarja Alen Kobilica in Primož Jeralič.

Svetovni dan sluha / World Hearing Day

3. marca obeležujemo Svetovni dan sluha. Tema letošnjega dne je Izguba sluha v otroštvu: Ukrepajmo zdaj!

Vse več mladih se zaradi prehrupnega poslušanja glasbe sooča z okvaro oziroma z izgubo sluha. S tem namenom smo poleg izjave za javnost, ki je priložena pripravili tudi posebna videospota trenutno najbolj popularne pop pevke na svetu Adel in sicer pesem Heloo pretolmačena v slovenski znakovni jezik in mednarodno kretnjo. Vabljeni k ogledu.