Domov » Šport » Sprejem atletinje Iris Breganski pri županu Občine Radovljica

Sprejem atletinje Iris Breganski pri županu Občine Radovljica

Danes, 19. julija je župan Občine Radovljica Ciril Globočnik v občinski dvorani sprejel gluho mlado atletinjo Iris Breganski, dvakratno evropsko mladinsko prvakinjo na Evropskem mladinskem prvenstvu gluhih v atletiki Sofija 2018. Tam je osvojila dve zlati medalji in naslov evropske mladinske prvakinje med gluhimi v skoku v višini (U-18) in metu kopja (U-20) ter srebrno medaljo v suvanju krogle (U-18).

Ob tej priložnosti ji je župan Globočnik podaril srebrnik z likom Antona Janše, začetnika modernega čebelarstva iz Radovljice kot priznanje za njene vrhunske športne uvrstitve. V nagovoru je poudaril, da ima šport v občini Radovljica pomembno mesto, ker ima veliko športnikov-nosilcev olimpijskih medalj, in veliko dobitnikov medalj z različnih svetovnih prvenstev olimpijskih športov. Razveselilo ga je dejstvo, da je seznam radovljiških dobitnikov medalj z največjih tekmovanj dopolnila tudi gluha športnica.

Iris Breganski je na evropskem prvenstvu nastopila prvič in kot edina tekmovalka iz Slovenije. Trenira petkrat na teden v atletskem klubu AD Kronos in športno vadbo uspešno usklajuje s srednješolskimi obveznostmi. Sprejema so se udeležili tudi njeni domači, predstavniki Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja ter Medobčinskega društva gluhih in naglušnih za Gorenjsko Auris Kranj.