Zgodbe iz školjke, Srečo kuha Cmok: Tista o slivovih cmokih

Otroci bodo kuhanje vzeli popolnoma v svoje roke. Vse bodo naredili sami. Kuhanje je pa res preprosto. Vzameš recept s sestavinami, ki so pripravljene, in se lotiš priprave. Slivovi cmoki imajo na sredini slivo, okoli pa je testo. Nič posebnega. Pa je res tako enostavno?
Otrokoma je priprava zabavna, toda kaj bo nastalo iz sestavin? Bosta zmogla? Bo jed užitna?
Na pomoč bosta klicala Bobka in Cmoka. Prunelius Cmok z veseljem pomaga, saj nihče ne sme ostati lačen.

Zgodbe iz školjke, Iz popotne torbe: Rast

Vsi rastemo in nekoč tudi zrastemo. Škoda le, da Gašperjeva popotna torba noče več zrasti: če bi bila večja, bi lahko s potovanj prinesel še več zanimivih posnetkov. Tokrat se boste morali zadovoljiti s tremi in vsi so na nek način povezani z rastjo. Rastemo mi, rastejo rastline, rastejo palčki in morda še kdo…. In kdaj največ rastemo? Med spanjem- Belgijci so celo raziskali njegovo zgodovino. Le oglejte si jo, samo da slučajno ne boste med posnetkom …zaspali.

Zgodbe iz školjke, Zlatko Zakladko: Buče, tikve, cuke

Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete…

Zgodbe iz školjke, Sprehodi v naravo: Drevesa po krošnjah II

DREVESA PO KROŠNJAH II.

Spomladi je lepo občudovati drevesa, ki se prebujajo z brstenjem. Veje in vejice so okrašene z zelenimi listki in cvetovi. Čeprav je življenska doba cvetov kratka, nam ostanejo v spominu. Tudi Ljubljana se lahko pohvali s postavnimi lepotci. Ste se že kdaj naslonili na cvetočo vrbo žalujko? No, k sreči je žalostna samo po imenu. Veste, kakšno krošnjo ima jagned, posebna zvrst črnega topola? Poznate cvetove ostrolistnega javorja? Preverite.