Društvo gluhih in naglušnih Celje

fax: (03) 54 42 666

Spletna stran DGN Celje

Skupinska201

Lepo pozdravljeni na spletni strani Društva gluhih in naglušnih Celje. Da bo spletna stran zaživela, vas vabimo k sodelovanju! Priporočamo se za vaše prispevke v obliki besedil, fotografij in video posnetkov, ki nam jih lahko pošljete na spodnji e-naslov.

Uradne ure društva

Uradne ure

Obiščite nas v času uradnih ur ob ponedeljkih od 8.00 do 12.00, ob sredah od 8.00 do 12.00 in ob četrtkih od 10.00 do 18.00.

Dogajanje v društvu

Vrba Koroska

V predbožičnem času, v soboto, 13. decembra 2014 bomo obiskali tri adventna koroška mesta: Beljak, Celovec in Vrbo.

OPIS IZLETA:

Najprej nas bo pot vodila proti Beljaku, kjer vam v praznično okrašenem mestu številne stojnice ponujajo izključno domače proizvode. Eno od njih je beljaško kuhano vino – pripravljeno in točeno po starem skrivnem receptu. Na žalost vam ga ne bodo izdali, pa naj vam bo še tako všeč. Drugače je s punčem, prav tako njihovo staro praznično pijačo. Če ne pijete alkohola, vam bodo ponudili brezalkoholnega. Ni isto, ampak prispeva k prazničnemu razpoloženju. In če prištejemo še vse praznične vonjave po cimetu, pomarančah in vanilji ter toplino tisočerih lučk, ni vrag, da se ne bi imeli lepo!

Nato si ogledamo Koroško glavno mesto Celovec – kraj srečevanj preteklosti in sedanjosti. Je mesto burne zgodovine Najprej in svetle sedanjosti. Nekaj malega o zgodovini bomo spoznali in se sprehodili z našim vodnikom (mestna hiša, Zmajev vodnjak, hiša pri zlati gosi, prva avstrijska peš cona...), potem pa se bomo prepustili predprazničnemu utripu božičnega sejma. Seveda bomo nekaj rekli tudi o vojvodskem prestolu na Gosposvetskem polju.

In ko se bo na zemljo počasi začela spuščati tema, se bo na gladini jezera v Vrbi spet prižgal adventni venček s 60.000 lučkami, očarali nas bodo sijoči angelčki in zvezdice, božične vonjave pa nas bodo spet popeljale med romantične stojnice z regionalnimi ročnimi umetninami in specialitetami. Kot povsod pa je tudi tu pripravljen bogat spremljajoči program. Če boste želeli, se boste lahko zapeljali tudi z romantično ladjico Lucija po jezeru.

Izlet ni naporen. Trajanje izleta vključno z vožnjo je približno 12 ur. Odhod je lahko ob 9.00 uri, prihod domov pa okrog 21.00 ure. Zaradi zimskega časa boste potrebovali topla oblačila in obutev. Cena izleta za člane je 20,00 EUR; društvo svojim članom prispeva 20,00 EUR. V ceno je vključeno tudi pozno kosilo.

PRIJAVE ZBIRAMO DO 27.11.2014.

Obrazec za odmero dohodnine

14. november - Dan slovenskega znakovnega jezika